Utstyret du trenger for abborfiske

Utstyret du trenger for abborfiske

Utstyret du trenger for abborfiske

Abbor er en populær fiskeart blant sportsfiskere, og for å lykkes med abborfiske er det viktig å ha riktig utstyr. Her vil vi se nærmere på utstyret du trenger for å få en vellykket abborfiskeopplevelse.

Fiskestang og snelle

En lett og sensitiv fiskestang er viktig når du skal fiske abbor. Velg en stang som er mellom 6-7 fot lang, og som har en aksjon som gjør at du kan kaste lettvektsagn som abborfisker ofte foretrekker. For abborfiske kan en spinnstang eller et haspelsett være et godt valg.

Når det gjelder snelle, bør du velge en snelle som har god kastelengde og som har en jevn og presis brems. Dette vil være viktig for å kunne kaste langt og for å kunne håndtere eventuelle store abbor som biter på kroken.

Fiskesnøre og fortom

For å få mest mulig ut av abborfisket, er det viktig å velge riktig fiskesnøre og fortom. Et fiskesnøre med lav synlighet og lite strekk er å foretrekke, da abbor har gode øyne og kan være forsiktige. Et fluorocarbon-snøre kan være et godt valg i denne sammenhengen.

Du bør også ha en fortom som tåler abborfisket. En fortom med et snøresnøre på rundt 0,20-0,25 mm vil fungere godt for abbor. Husk å skifte fortommen jevnlig, særlig hvis du fisker i områder med mye vegetasjon eller skarpe steiner.

Fiskekroker og agn

Når det gjelder fiskekroker, er det vanlig å bruke kroker i størrelse 4-8 til abborfiske. Velg kroker som er skarpe og slitesterke, og pass på å ha et godt utvalg av ulike størrelser tilgjengelig avhengig av abborstørrelsen du fisker etter.

Når det kommer til agn, er det mange ulike typer som fungerer godt til abbor. Vanlige valg inkluderer små wobblere, spinnerbaits, myggimitasjoner, små fiskesluker og mark. Noen abborfiskere foretrekker også å fiske med levende agn som for eksempel meitemark, reke eller småfisk.

Vadebukse og vadestøvler

Avhengig av hvor du fisker etter abbor, kan det være nødvendig med en vadebukse og vadestøvler. Dette utstyret er spesielt viktig hvis du fisker i elver, bekker eller i andre steder hvor du trenger å komme deg ut i vannet. Husk at en god vadebukse skal være vanntett og komfortabel å ha på seg.

Fiskeveske og fiskeutstyr

For å ha alt utstyret ditt samlet og organisert, kan det være lurt å ha en fiskeveske med forskjellige lommer og rom tilgjengelig. På den måten har du enkel tilgang til alt du trenger under fisketuren.

I fiskevesken bør du ha med deg viktige verktøy som tang, avbitertang, kniv, krokfjerner og vektskål. Du kan også ha med deg en liten boks med ekstra kroker, sluker, fluer og annet agn som du bruker til abborfiske.

Fiskebekledning og beskyttelse

Når du skal ut på abborfisketur, er det viktig å være forberedt på vær og temperaturforhold. Ha alltid med deg passende fiskebekledning som beskytter deg mot vind, regn og kulde.

For å beskytte deg mot solen, kan det også være lurt å ha med deg en hatt, solbriller og solkrem. Dette vil holde deg komfortabel og beskyttet gjennom hele fisketuren.

Oppsummering

For å få en vellykket abborfiskeopplevelse er det viktig å ha riktig utstyr. En lett og sensitiv fiskestang, en snelle med god kastelengde, passende fiskesnøre, skarpe fiskekroker og ulike typer agn vil sette deg i god posisjon for å fange abbor.

Vadebukse og vadestøvler er viktig hvis du skal fiske i vann, mens en fiskeveske med alt nødvendig fiskeutstyr vil gjøre det enklere å organisere og ha alt tilgjengelig når du trenger det.

Til slutt er det viktig å huske på fiskebekledning som beskytter deg mot vær og sol.

Med riktig utstyr og litt kunnskap, kan abborfiske være en spennende og givende aktivitet. Så kom deg ut på vannet og nyt denne flotte fiskearten!

Tilbake til bloggen

Utforsk mer fiskeutstyr

1 av 10