Hvordan få mer abbor? Tips til ulike teknikker

Hvordan få mer abbor? Tips til ulike teknikker

Abbor er en av de mest populære fiskene å fange når det gjelder sportsfiske. Spinnfiske er en av de vanligste teknikkene som brukes for å fange abbor. Spinnfiske er en teknikk der du bruker en spinnstang og en spinnende snelle, og et agn som spinner, wobbler eller jig. Her er noen av de mest effektive spinnfiske-teknikkene for å fange abbor:

  1. Drop shot: Drop shot er en teknikk der du bruker en lett krok og et blylodd som senkes til bunnen av vannet. Kroken plasseres så omtrent 30-60 cm over blyet. Du kan bruke et mykt agn som en fiskeimitasjon eller en ekte fisk. Sakte heving av agnet og krokene kan tiltrekke abbor som svømmer rundt området.

  2. Ned-hodet: Denne teknikken er enkel og kan være svært effektiv i dype vann. Bruk et agn med en rundt eller ovalt hode med en krok som er festet i enden av hodet. Kast agnet ut og la det synke til bunnen. Ta så inn litt line og la agnet synke igjen. Fortsett denne prosessen til du har funnet hvor abbor beveger seg.

  3. Carolina rig: Carolina rig er en teknikk som kan brukes i dype vann og gir deg god kontroll over agnet ditt. Fest et agn, som en softbait eller en jig, til en krok og fest så kroken til en leder med et blylodd på enden. Kast agnet ut og la det synke til bunnen. Ta så inn litt line og la agnet synke igjen. Du kan også bruke rykk og stopp-bevegelser for å tiltrekke abbor.

  4. Spinner: Spinneren er en av de mest populære agnene for abborfiske. Spinneren har et metallblad som spinner når den trekkes gjennom vannet, og dette kan tiltrekke abbor. Du kan variere hastigheten på trekkingen av agnet og stopp og start for å tiltrekke abbor.

  5. Wobbler: Wobbler er et kunstig agn som har en bevegelse som ligner på en fisk. Wobbleren kan trekkes gjennom vannet på forskjellige måter, enten sakte eller raskt, og kan tiltrekke abbor. Det finnes mange forskjellige typer og størrelser av wobblere som kan brukes for å fange abbor.

Det er viktig å velge riktig agn og teknikk når du fisker etter abbor. Prøv å eksperimentere med forskjellige spinnfiske-teknikker og agn for å finne ut hva som fungerer best for deg. Og husk, tålmodighet og praksis er nøkkelen til å bli en erfaren abborfisker!

Tilbake til bloggen

Fiskeutstyr til abbor

1 av 10